Over mij & de zwaan

Welkom in Het Zwanennest. Leuk dat je een kijkje komt nemen. Deze website is – zoals het leven zelf – voortdurend in verandering. Als ik nieuwe ideeën heb en zodra ze klaar zijn om de wereld in te gaan, zal ik ze toevoegen aan de agenda. Wil je op de hoogte blijven van  deze ontwikkelingen en uitnodigingen ontvangen voor nieuwe avonturen, klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

De symboliek van zwanen lijkt wel haast onuitputtelijk. Hieronder geef ik een invalshoek die persoonlijk is voor mij en waardoor je een indruk kunt krijgen waarom in het Zwanennest in het leven heb geroepen.

Voor mij staat de zwaan als krachtdier in het Noorden. Dit is de plek van transformatie, de plek waar de voorouders – zij die ons voorgingen – zich bevinden op het medicijnwiel. Ik werk met de voorouders in familieopstellingen/systemisch werk met als doel transgenerationeel trauma te helen. Ik laat mij hierbij inspireren door het Sjamanisme (©Systemic Ritual/Daan van Kampenhout), het Keltisch bewustzijn (Phyllida Anam-Aíre) en Opstellingswerk (Hellinger).

De zwaan staat ook voor intuïtie, met name voor de vrouwelijke intuïtie en haar gave om vanuit haar diepste wezen verbinding te hebben met de Bron. En van daaruit vorm te geven en te creëren, in de eerste plaats gericht op haar eigen leven waarna zij als vanzelf haar innerlijke kracht uitstraalt naar de wereld om haar heen. De volgorde is echter altijd eerst naar binnen te kijken alvorens naar buiten te treden.

De zwaan wordt ook wel gezien als boodschapper tussen de werelden. De zwarte zwaan als reisgenoot op het moment van de dood en de witte zwaan als reisgenoot op weg naar een nieuwe incarnatie, een nieuw leven. Vanuit het Keltisch bewustzijn houd ik mij bezig met bewust leven en bewust sterven, waarbij het één onlosmakelijk verbonden is met het ander.

Tot slot – voor nu – is de zwaan voor mij een belangrijke boodschapper in mijn dromen. Een aantal jaren geleden droomde ik dat ik ging verhuizen naar een plek in de natuur. Een plek met prachtige vergezichten, midden in de natuur. In mijn droom zag ik de plek duidelijk voor mij. Op de toegangspoort was een bord bevestigd met daarop geschreven “Het Zwanennest”. Ik was dit al lang weer vergeten tot het najaar 2021 toen ik – samen met mijn man – aan het rondkijken was naar een andere plek om te wonen. Na een lange zoektocht kwamen wij op een dag op een prachtige plek in de natuur terecht…..inderdaad met onvoorstelbare vergezichten…..en geloof het of niet, er zwommen zwanen rond het huis. Inmiddels woon ik in deze droom en ben ik klaar voor de volgende stap in mijn leven.