Het Keltische Lied

De Helende Kracht van het Keltische Lied

Ik nodig je uit om samen met mij te reizen op de klanken van het Keltische lied en de helende werking van deze oude melodieën in jezelf te ervaren. Het Keltische lied, in het Gaelic Gutha [koe-ga] genoemd, opent je hart en verbindt je opnieuw met je ziel. De Gutha – te vertalen als “levensadem” (breath of Life) – zal je telkens opnieuw terugbrengen naar jezelf.

Eind 2017 ontmoette ik Phyllida Anam-Aíre. Een ontmoeting die mijn leven in vele opzichten zou doen veranderen. Van Phyllida heb ik in de loop der tijd vele Gutha ontvangen en ik heb de belofte gedaan om ze te delen met wie daarvoor open staat. Voor mij is iedere dag, iedere keer als ik een lied laat klinken een nieuwe ervaring. De gutha zijn voor mij een kompas geworden. Ze leiden mij door veranderingen in mijn leven en alle gevoelens die daarmee gepaard gaan. Ze zijn als een baken in zee dat mijn schip steeds opnieuw de weg naar huis wijst. De ene keer door storm en regen, de andere keer door dichte mist in zicht beperkt en dan weer onder een schitterende, stille sterrennacht of stralend in de zonneschijn.

We komen iedere maandag van 20.00 – 20.30 uur samen in de zoom-room en leer je iedere keer een nieuwe guth. We luisteren met aandacht naar de klanken, we besteden aandacht aan de uitspraak, de vertaling en de betekenis. Hou voor nieuwe data ook de agenda in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief, dan hou ik je op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Het laten klinken van deze eeuwenoude klanken is een ritueel waarin ik je graag meeneem. Om mee te doen heb je géén zangervaring nodig. Je bent ook van harte welkom om eerst eens te komen kijken en luisteren.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Als je mee wilt doen, stuur mij dan een bericht via jolanda@hetzwanennest.com. De zoom-link ontvang je nadat je je hebt aangemeld.