Het Keltische Lied

De Helende Kracht van het Keltische Lied

Ben je ook op zoek naar de wie jij ten diepste bent? Misschien wil je eens wat anders proberen. Ik nodig je uit om samen met mij te reizen op de klanken van het Keltische lied en de helende werking van deze oude melodieën in jezelf te ervaren. Het Keltische lied, in het Gaelic Gutha [koe-ga] genoemd, opent je hart en verbindt je opnieuw met je ziel. De Gutha – te vertalen als “levensadem” (breath of Life) – zal je telkens opnieuw terugbrengen naar jezelf.

Eind 2017 ontmoette ik Phyllida Anam-Aíre. Een ontmoeting die mijn leven in vele opzichten zou doen veranderen. Van Phyllida heb ik in de loop der tijd vele Gutha ontvangen en ik heb de belofte gedaan om ze te delen met wie daarvoor open staat. Voor mij is iedere dag, iedere keer als ik een lied laat klinken een nieuwe ervaring. De gutha zijn voor mij een kompas geworden. Ze leiden mij door veranderingen in mijn leven en alle gevoelens die daarmee gepaard gaan. Ze zijn als een baken in zee dat mijn schip steeds opnieuw de weg naar huis wijst. De ene keer door storm en regen, de andere keer door dichte mist in zicht beperkt en dan weer onder een schitterende, stille sterrennacht of stralend in de zonneschijn.

Introductie

4 bijeenkomsten van een half uur met een kleine groep om kennis te maken met het mysterie van de Gutha. De bijeenkomsten vinden plaats via zoom. Tijdens deze bijeenkomsten leer je een aantal Gutha in verschillende talen (Engels, Gaelic en soms ook in het Nederlands). Het laten klinken van deze eeuwenoude klanken is een ritueel waarin ik je graag meeneem. Je hebt er geen zangervaring voor nodig en je kunt niet vals zingen!

Ben je geïnteresseerd maar vind je het best spannend (net als ik in het begin!) stuur mij dan een berichtje. Misschien kunnen we als opstap een keer met z’n tweeën afspreken, jij en ik via zoom. Dat doe ik graag.

Data:  In verband met zomerpauze, is er op dit moment is er geen introductieserie, maar er wordt iedere dag gezongen in allerlei mogelijke samenstellingen. Iedere dinsdagochtend deel ik een nieuwe guth tussen 11.00 – 11.30 uur via Zoom. Als je geïnteresseerd bent, stuur mij dan een berichtje, dan vinden we een moment waarop je mee kunt doen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Als je mee wilt doen, stuur mij dan een bericht via jolanda@hetzwanennest.com. De zoom-link ontvang je nadat je je hebt aangemeld.