Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Keltische Gutha – Het Lied van de Ziel – iedere dinsdag 11.00 – 11.30 via Zoom

11 oktober 2022 @ 11:00 - 22 december 2022 @ 11:30 UTC+1

In 2017 maakte ik kennis met de Keltische Gutha, Het duurde nog tot begin 2020, het begin van de pandemie, voordat de gutha mij vonden. In deze tijd, waarin de wereld op slag veranderde, tot stilstand kwam, besloot een aantal vrouwen – onder leiding van Phyllida Anam-Aíre – iedere ochtend online samen te komen on de gutha te laten klinken. Het was onze manier om een andere energie de wereld in te sturen, naast die van angst, boosheid en machteloosheid. Na verloop van tijd wisten steeds meer vrouwen – en af en toe een man –  uit allerlei landen ons te vinden en sloten zich aan. Eén stem, verbonden met hart en ziel en met elkaar. We zingen sindsdien iedere dag voor mensen die steun kunnen gebruiken, mensen die ziek zijn of stervend, mensen die het moeilijk hebben met het leven van alledag. En vaak ook gewoon uit vreugde en uit dank voor ons samenzijn.

De eeuwenoude klanken zijn helend, troostend en verbindend. Ze wijzen je de weg, terug naar jezelf. Inmiddels zijn er meer dan 100 gutha in Gaelic en vertaald in Engels, Duits, Spaans en Nederlands. Je hebt geen zangervaring nodig om mee te zingen. Alles wat er gebeurt tijdens het zingen is informatie voor jou. Soms kraakt, piept en schuurt het, soms stroomt en klatert het, soms wordt je geraakt tot in het diepst van je ziel. En uiteindelijk vind je altijd jezelf terug.

Je bent van harte welkom om mee te zingen. Iedere dinsdag van 11.00 – 11.30. Als je er een paar kent, ben je ook van harte welkom bij het internationale gezelschap, iedere dag van 10.00 – 10.30. Aan het leren van de gutha en het meezingen zijn geen kosten verbonden. Wil je meer weten, stuur gerust een bericht naar welkom@hetzwanennest.com

Fáilte sa teach Grá – Welcome in the house of Love

 

 

Details

Start:
11 oktober 2022 @ 11:00 UTC+1
End:
22 december 2022 @ 11:30 UTC+1
Event Categories:
, , , , ,
Website:
https://hetzwanennest.com/het-keltische-lied/